• Καλέστε μας: 210 3636578
  • Email: info@izima.gr
  • Βρείτε μας: Ιπποκράτους 6, 106 79, Αθήνα

Follow us:    ΕΣΠΑ

Καρφίτσα η Pinελιά σου !
31-01-2021 | 2747

Η καρφίτσα λίγο υποτιμημένη ; λίγο παραγκωνισμένη ;  Είναι ωστόσο το πιο καλλιτεχνικό και ελεύθερο κόσμημα που στολίζει τα ρούχα και όχι το σώμα. Έχει έμπνευση και δημιουργία όχι μόνο γι αυτόν που την φτιάχνει αλλά και γι αυτόν που θα την φορέσει.

Διάλεξε, συνδύασε, παίξε, τόλμα !!!

Για να ξέρεις …

Από την Αρχαία Ελλάδα, οι καρφίτσες (περόνες) ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ένδυσης και του καλλωπισμού, καθώς χρησιμοποιούνταν για να συγκρατούν τα υφάσματα πάνω στο σώμα, όπως, για παράδειγμα τα ειδικά κοσμήματα που συγκρατούσαν στους ώμους τον πέπλο και τον χιτώνα.

Οι  καρφίτσες, ενώ έπαιζαν και ρόλο διακοσμητικό, γι’ αυτό και ήταν κατασκευασμένες με υψηλή τέχνη, είχαν κυρίως χρηστικό ρόλο. Συνήθως έπαιζαν τον ρόλο των σημερινών κουμπιών. Χρησιμοποιούνταν ακόμα και ως αγκράφα της ζώνης για τη μέση (πόρπες) αλλά και για να συγκρατούν τα μαλλιά και να διακοσμούν το χτένισμα (περόνες για τα μαλλιά).

Ναι, είναι για όλους

Η καρφίτσα είναι το πιο εύκολο κόσμημα, καθώς μπορεί να φορεθεί και από άντρες και από γυναίκες.

Απλή ή περίτεχνη, μικρή ή μεγάλη, σοβαρή ή αστεία, βραδινή ή καθημερινή

Μια καρφίτσα μπορεί εύκολα να στολίσει το πουκάμισό σου (pin καρφίτσες), το πέτο του σακακιού σου (πιο πάνω από την αριστερή τσέπη), το παλτό σου (το οποίο μπορεί να «σηκώσει» κάθε βάρους και λογής καρφίτσα), το φόρεμά σου, την γραβάτα σου ή το μπουφάν σου.

Μπορεί να φορεθεί σε πλεκτές ζακέτες, πουλόβερ και σκοτσέζικες κρουαζέ φούστες (καρφίτσες τύπου παραμάνας), ενώ τα τελευταία χρόνια, καρφίτσες στολίζουν τις τσάντες και τα σακίδιά μας και τραβούν τα βλέμματα με ενδιαφέρον και με χαμόγελο κάποιες φορές !

 

Για πάντα εδώ στο Ίζημα

Στο κατάστημά μας, υπάρχει πάντα ένα κουτί με χρωματιστές καρφίτσες, από διάφορα υλικά και είναι …μια όμορφη σκέψη για αυτόν που θα συναντήσεις σε λίγο.

Το εργαστήριό μας μπορεί να ετοιμάσει πρωτότυπα pin με αγαπημένα θέματα για τους κυρίους, ιδιαίτερα και μοναδικά κομμάτια για τις κυρίες, ενώ μπορεί να προτείνει και να φτιάξει ομαδικά δώρα για παιδικά πάρτι, βαφτίσεις αλλά για εταιρικά δώρα με στυλ και άποψη.

 

Στο Ίζημα μπορείτε να βρείτε καρφίτσες από 7€ έως 97€, οι οποίες ταιριάζουν παντού και φτιάχνουν τη διάθεση, όχι μόνο τη δική σας αλλά και των άλλων που σας βλέπουν.

 

Η συλλογή μας είναι εδώ ! Ξεναγηθείτε !!!